
Suyun yenidən qaynadılması sağlamlıq üçün təhlükəli deyil.

E-saglam.az xəbər verir ki, bunu Rusiya Səhiyyə Nazirliyinin Terapiya və Profilaktik Tibb üzrə Milli Tibbi Tədqiqat Mərkəzində yemək davranışının öyrənilməsi və korreksiyası laboratoriyasının rəhbəri Sofya Eliasheviç deyib.
Terapevt ikinci dəfə qaynadılan suda "ağır su" (deyterium suyu) miqdarının kəskin artması ilə bağlı ümumi inancın doğru olmadığını bildirib. Onun sözlərinə görə, sudakı deyterium oksidinin miqdarı çox azdır və bu qədər kiçik nisbət insan sağlamlığına təsir göstərə bilməz.
Həkim Eliaşeviç həmçinin qeyd edib ki, bəzi insanlar suyu təkrar qaynatmaqdan mineral duzların çökməsi səbəbilə ehtiyat edirlər. Lakin bu duzlar yalnız çaydanın içində miqyas (qatlaşma) yaradır, sağlamlığa zərər vermir. Sadəcə olaraq çaydanı vaxtaşırı təmizləmək kifayətdir.
Tərcümə: Könül Oruc