AZ

Səhər yeməyi üçün ən zərərli qidalar bunlardır

Ağ çörək və şəkərli taxıllar ən pis səhər yeməyi qidalarındandır.

Editor.az xəbər verir ki, bu barədə idman həkimi Aleksandr Olmos 20minutos jurnalına müsahibəsində bildirib.

“Bu səhər yeməyi qan şəkərinizin səviyyəsini çox tez yüksəldəcək, lakin bir neçə saat sonra bu, enerjinizin qəfil azalmasına səbəb olacaq ki, bu da yemək üçün idarəolunmaz istəyə səbəb olacaq”,- həkim deyib.

Olmos bu cür məhsulların tərkibində əsas qida maddələrinin olmadığını vurğulayıb.

O, həmçinin səhər qəhvəsinə zərif şəkər və digər zərərli əlavələrin qatılmamasını tövsiyə edir. Mütəxəssislər səhər yeməyində bütün meyvələri istehlak etməyin daha yaxşı olduğunu deyirlər, çünki liflər təbii şəkərlərin qana daha yavaş buraxılmasını təmin edir.

Fevral ayında, Xi’an Jiaotong Universitetinin Birinci Əlaqəli Xəstəxanasının alimləri, səhər saat 9-dan sonra səhər yeməyi yeyən insanların depressiya əlamətlərini 28% daha çox hiss etdiyini aşkar ediblər. Müəyyən edilib ki, səhər saat 9-dan sonra səhər yeməyi yeyən kişilər və qadınlar səhər 8-dən əvvəl ilk yeməyini bitirənlərə nisbətən pis əhval-ruhiyyə və psixi sağlamlıq problemləri ilə üzləşmə ehtimalı üçdə bir dəfə çoxdur. Səhər yeməyini tamamilə atmağın psixoloji vəziyyətə və emosional fona mənfi təsir etdiyi də müəyyən edilib.

//Gülnarə Abasova, Editor.az

Seçilən
1
editor.az

1Mənbələr